top of page

Thuisonderwijs voor Silvan

Bijgewerkt op: 15 jan.

Silvan is een zeer intelligent kind van 9 jaar oud, maar heeft ook ernstige ADHD. Hij heeft op verschillende scholen gezeten, maar werd telkens van school gestuurd vanwege zijn onbeheersbare gedrag en zijn neiging om de klas op stelten te zetten. Zijn ouders besloten dat thuis onderwijs voorlopig de beste optie voor hem zou zijn, en hebben daarom de hulp ingeschakeld van Privézorg Amsterdam.Wij werken nauw samen met Silvan en zijn ouders om zijn educatieve en gedragsbehoeften te begrijpen en ondersteuning te bieden waar nodig. Wij hebben een op maat gemaakt leerplan opgesteld dat is afgestemd op zijn unieke behoeften en interesses. Dit heeft Silvan geholpen om zijn intellectuele vermogens verder te ontwikkelen en zich te concentreren op zijn sterke punten.


Silvan heeft ook profijt gehad van het feit dat hij één-op-één begeleiding krijgt, waardoor hij zich beter kan concentreren en minder snel afgeleid raakt. Onze verzorgers hebben hem geholpen bij het ontwikkelen van zelfbeheersingstechnieken en strategieën voor het om gaan met zijn ADHD-symptomen, waardoor hij minder last heeft van impulsiviteit en hyperactiviteit.


Hoewel de overstap naar thuisonderwijs in eerste instantie een uitdaging was voor Silvan, heeft hij enorme vooruitgang geboekt. Hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen en is veel beter in staat om zijn tijd en energie te beheren. Dit heeft hem geholpen om beter om te gaan met situaties die in het verleden hebben geleid tot uitbarstingen en gedrags-problemen.


In de loop van de tijd is Silvan steeds beter gaan presteren en is zijn leercurve sterk gestegen. Hij is veel meer betrokken bij zijn onderwijs en laat veel meer interesse zien in verschillende onderwerpen. Dit heeft ertoe geleid dat hij steeds meer plezier krijgt in het leren en zich ontwikkelt tot een creatief en kritisch denker. Uiteindelijk is het doel om weer het reguliere onderwijs in te stromen, maar zover zijn we nog niet.


De case study van Silvan toont aan dat het mogelijk is om kinderen met ADHD te helpen bij het verbeteren van hun leerprestaties en gedrag. Een op maat gemaakt leerplan en één-op-één begeleiding kunnen kinderen helpen om hun sterke punten te ontwikkelen en effectieve coping-strategieën te ontwikkelen. Dit kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een betere algehele kwaliteit van leven voor het kind en zijn gezin.


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page