top of page

Begeleiding van mensen met ASS volgens de Geef me de vijf methode

Bij Privézorg Amsterdam zetten we ons in voor het bieden van zorg met begrip en aandacht. We gebruiken de 'Geef me de Vijf' methodiek, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die bijzonder effectief is gebleken in de begeleiding van mensen binnen het autismespectrum. Met deze methode hebben we al veel positieve resultaten behaald bij onze cliënten.

Autisme begrijpen
Ons doel is om eerst echt te begrijpen hoe onze cliënten denken en de wereld ervaren. Dit diepe inzicht helpt ons om beter af te stemmen op hun behoeften en hun manier van communiceren. Door ons in te leven in hun unieke perspectieven, bouwen we aan een sterkere, meer empathische verbinding.

Positief contact
Op basis van het opgedane begrip stemmen we af op onze client en leggen de basis voor positief contact, waarbij onze communicatie is gericht op het autistische denken. Wij noemen dat ‘Auti-communicatie’.
Basisrust creëren
Het creëren van een positieve en veilige omgeving is essentieel voor ons. We passen onze communicatie aan om een vertrouwensband op te bouwen en zo een basis van rust en stabiliteit te leggen. Van daaruit kijken we naar de behoefte als het gaat om duidelijkheid in de dag. Dit helpt onze cliënten zich meer op hun gemak te voelen en bevordert zelfstandigheid in hun dagelijkse routine.

Problemen oplossen
Conflicten zijn vaak het gevolg van onbegrip. Nadat we de eerste drie stappen hebben toepast, zijn conflicten meestal al sterk verminderd. Voor conflicten die er dan nog zijn, gaan we aan de slag on de oorzaak te achterhalen, op basis waarvan we conflicten in de toekomst kunnen voorkomen. Hierdoor ontstaat er meer
rust, verdwijnt lastig gedrag en wordt het weer gezellig. 

Ontwikkeling bevorderen
Tot slot, bij Privézorg Amsterdam gaat het niet alleen om zorg, maar ook om persoonlijke groei. We ondersteunen onze cliënten bij het ontdekken van zichzelf, het aangaan van sociale contacten en het leiden van een vervullend leven. Ons doel is niet alleen om te helpen overleven, maar om echt te leven
.

Wil je met ons in gesprek over wat we voor jou/jullie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

bottom of page