top of page

Betaald werk voor Mark

Mark, gediagnosticeerd met PDD-NOS, een vorm van autisme, vond het altijd moeilijk

om zich aan te passen aan veranderingen en nieuwe omgevingen. De complexiteit van alledaagse sociale interacties en de druk van het vinden van een baan waren overweldigend voor hem. Ondanks deze uitdagingen, zocht Mark de onafhankelijkheid en de levensinvulling van een betaalde baan.

Sher Tahani, een ervaren professional in autisme coaching bij Privézorg Amsterdam, werd Marks’ steunpilaar. Met een goed begrip van de unieke behoeften en uitdagingen van mensen met autismespectrumstoornissen, paste Sher een persoonlijke aanpak toe in de ambulante begeleiding van Mark. Deze aanpak was niet alleen gericht op het vinden van een baan, maar ook op het ontwikkelen van Marks’ sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en het beheren van zijn angst voor nieuwe situaties.

De ambulante begeleiding was een stap-voor-stap proces. Sher werkte nauw samen met Mark om zijn interesses en sterke punten te identificeren en creëerde een op maat gemaakt traject dat aansloot bij zijn persoonlijke doelen en capaciteiten. Het proces omvatte regelmatige sessies, waarbij Sher Mark hielp om zijn communicatieve vaardigheden te verbeteren, strategieën te ontwikkelen om met stress om te gaan en hem voor te bereiden op de werkplek. Ze bezochten samen verschillende werkplekken en oefenden sollicitatiegesprekken. Sher werkte ook samen met potentiële werkgevers om hen te informeren over de beste manieren om een ondersteunende werkomgeving voor Mark te creëren. Uiteindelijk vond Mark een baan die goed aansloot bij zijn vaardigheden en interesses.

Marks’ reis is een getuigenis van zijn veerkracht en de transformatieve kracht van gespecialiseerde begeleiding. Zijn vermogen om de uitdagingen van PDD-NOS te overwinnen en een baan te vinden, symboliseert niet alleen zijn persoonlijke groei, maar benadrukt ook het belang van adequate begeleiding zoals die van Privézorg Amsterdam in het ondersteunen van mensen met autisme.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page