top of page

Het verhaal van Lena

Bijgewerkt op: 15 jan.

Lena is een 7-jarig autistisch meisje dat woont met haar ouders en jongere broertje. Lena heeft moeite met communicatie en kan zich niet goed uiten met woorden. Dit maakt het voor haar ouders moeilijk om haar te begrijpen en om haar te ondersteunen in haar dagelijks leven. Om deze reden hebben ze ons benaderd.

Wij hebben een op maat gemaakt plan opgesteld om Lena te ondersteunen en haar ontwikkeling te bevorderen. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de principes en strategieën van Geef me de Vijf om de begeleiding van Lena te structureren en aan te passen aan haar individuele behoeften.
Een van de belangrijkste doelen was om Lena te helpen bij het communiceren en uiten van haar gedachten en gevoelens. Wij hebben alternatieve communicatiemethoden zoals pictogrammen, gebaren en lichaamstaal toegepast om Lena te helpen zich uit te drukken. Deze technieken hebben we ook met Lena's ouders gedeeld, zodat ze beter konden communiceren met hun dochter. Hiernaast hebben we ook geprobeerd om te begrijpen wat Lena probeerde te communiceren, door te letten op haar gedrag, emoties en lichaamstaal.

Een ander belangrijk aspect van onze begeleiding van Lena was het omgaan met haar gevoeligheid voor prikkels. Samen met de ouders van Lena hebben we gewerkt aan het aanpassen van Lena's omgeving om zo situaties te vermijden die haar zouden overweldigen.

Al na enkele maanden van onze begeleiding en ondersteuning, merkten de ouders van Lena een aanzienlijke verbetering in de communicatie met hun dochter. Ze konden nu beter begrijpen wat Lena probeerde te communiceren en waren beter in staat om haar te ondersteunen in haar dagelijks leven. Lena leek ook meer op haar gemak te zijn en minder angstig in situaties die haar overweldigden. De ouders van Lena waren zeer tevreden met de begeleiding door Sher Tahani van Privézorg Amstedam en merkten op dat ze beter in staat waren om hun dochter te ondersteunen dankzij de tips en strategieën die ze van haar hadden geleerd.63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page