top of page

Amin uit Iran

Bijgewerkt op: 15 jan.

Amin, een wat oudere man van 76 jaar, is vanuit Iran naar Nederland gekomen en woont nu in Amsterdam Noord. Hij spreekt de taal niet en zit in een rolstoel. Door zijn beperkingen is Amin tamelijk geïsoleerd en heeft hij weinig contact met de buitenwereld.

Wij van Privézorg Amsterdam begeleiden en ondersteunen hem twee middagen in de week, een van onze verzorgsters spreekt gelukkig ook zijn eigen taal (Perzisch).

Amin heeft Privézorg Amsterdam gevonden via zijn huisarts. Hij had behoefte aan hulp bij de dagelijkse bezigheden en wilde graag mensen om zich heen die zijn taal spraken. Na het eerste contact met ons, hebben we een zorgplan opgesteld waarin is beschreven welke zorg Amin nodig heeft en op welke momenten. De zorg is gericht op het ondersteunen van Amin bij zijn dagelijkse bezigheden zoals het wassen, aankleden en het klaarmaken van maaltijden. Daarnaast krijgt hij hulp bij het bezoeken van de dokter, de fysio en het doen van boodschappen.Privézorg Amsterdam heeft een verzorgster ingezet die Perzisch spreekt zodat Amin zich comfortabel en begrepen voelt. Dit heeft er ook voor gezorgd dat Amin zich meer op zijn gemak voelt en dat hij meer openstaat voor de hulp die hij krijgt. Het wekelijkse bezoek van de verzorgster is voor Amin een belangrijk moment waar hij naar uitkijkt. Het is niet alleen hulp bij zijn dagelijkse bezigheden, maar ook een sociaal contact waarbij er ruimte is voor een praatje en een kopje thee.

Wij hebben Amin geholpen om meer contact te maken met de buitenwereld. Zo hebben we hem in contact gebracht met een buurthuis waar hij nu wekelijks naartoe gaat. Hier ontmoet hij andere mensen uit zijn buurt en kan hij meedoen aan activiteiten. Dit heeft ervoor gezorgd dat Amin minder geïsoleerd is en dat hij zich meer betrokken voelt bij zijn omgeving. Het wekelijkse bezoek van de verzorgster is voor Amin een belangrijk moment waar hij naar uitkijkt en waar hij zich comfortabel en begrepen voelt.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page